Comisar european: Liderii UE trebuie să urmeze exemplul lui Obama și să susțină căsătoriile homosexuale

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a incurajat joi liderii tarilor europene sa urmeze exemplul presedintelui american Barack Obama, care s-a pronuntat in favoarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex, relateaza AFP potrivit HotNews.

“Cred ca un cuplu de indragostiti ar trebui sa se poata casatori oriunde in Europa, fie ca e un cuplu heterosexual sau homosexual”, a scris Cecilia Malmstrom pe contul sau de Twitter.

Casatoria intre homosexuali este legala in cinci dintre cele 27 de state UE – Belgia, Olanda, Suedia, Spania si Portugalia. Alte tari UE, intre care si Franta, permit uniunile civile intre partenerii de acelasi sex.

Presedintele american Barack Obama a afirmat in cadrul unui interviu pentru postul ABC ca este in favoarea casatoriilor intre homosexuali, punand capat mai multor luni de presiune asupra liderului de la Casa Alba de a-si clarifica pozitia in aceasta chestiune. Obama este primul presedinte american care sustine casatoria intre persoanele de acelasi sex.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *