Comisar european: Supervizarea bancară este “necesară şi posibilă” începând din 2013

Punerea în practică a unei supervizări bancare europene, de la începutul anului 2013, este “necesară şi posibilă”, a declarat sâmbătă comisarul european pentru piaţă internă şi servicii, Michael Barnier, în marja unui forum economic care se desfăşoară în Italia, informează AFP, potrivit Adevarul.ro.

Cred că este necesar şi posibil, am lucrat serios întreaga vară, în câteva săptămâni, după decizia de la sfârşitul lui iunie a şefilor de stat”, a răspuns Barnier ziariştilor care l-au întrebat dacă această supervizare ar putea deveni operaţională de la începutul anului viitor.

Barnier urmează să prezinte miercuri, în faţa Parlamentului European de la Strasbourg, marile linii ale planului privind crearea unei autorităţi unice de supervizare bancară, ale cărui principii au fost stabilite cu prilejul summitului european de la finele lunii iunie.

Aceasta este condiţia necesară pentru ca viitorul fond de salvare permanentă din zona euro, aşa-numitul MES, să poată să împrumute direct băncilor fără ca operaţiunea să se facă prin intermediul statelor, evitând astfel creşterea datoriilor acestora.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.