Comisar UE: Grecia să nu mai caute ţapi ispăşitori şi să muncească mai mult

Grecia ar trebui să înceteze să mai caute ţapi ispăşitori pentru propriile probleme şi ar trebui să muncească mai mult pentru a ieşi din situaţia economică dificilă, a declarat Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, potrivit Adevarul.ro.

„Sper ca grecii să se concentreze asupra reconstruirii statului în loc să dea vina pe ţapi ispăşitori din exterior pentru problemele lor“, a declarat comisarul european într-un interviu pentru cotidianul austriac „Kurier“, preluat de agenţia de ştiri AFP și Adevarul.

Astăzi, miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro vor decide dacă aprobă sau nu un nou împrumut de urgenţă pentru Grecia. Adoptarea programului de asistenţă financiară a fost amânată de mai multe ori, oficialii UE fiind nemulţumiţi de progresele făcute de Atena pentru a-şi consolida finanţele.

„Solidaritatea nu este gratuită. Grecia trebuie să aibă propria contribuţie. Sper că miniştrii de Finanţe să ajungă la o înţelegere pentru pachetul de ajutor. Dar cu anumite condiţii. Banii nu ar trebui aruncaţi într-o prăpastie fără fund“, a spus mai spus comisarul european.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  top-people.starmedia.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.