Comisar UE: Lumea se confruntă cu crize fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial

Kristalina GheorghievaLumea se confruntă cu crize la un nivel fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, iar comunitatea în curând nu va mai putea răspunde umanitar, a avertizat marţi comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Gheorghieva, citată de AFP, potrivit Mediafax.

“În prezent, avem un nivel mondial al crizelor mai important ca niciodată după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar principalul motiv pentru această situaţie este că reacţionăm când este prea târziu”, a declarat Gheorghieva, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia Adunării Generale a ONU.

“Mai multă atenţie ar trebui să fie acordată prevenirii şi soluţionării conflictelor, trebuie să acţionăm înainte ca războaiele să fie în plină desfăşurare”, a adăugat ea.

“Avem nevoie de răspunsuri, nu pentru că nu mai sunt bani, nu pentru că nu mai sunt oameni care să îşi rişte vieţile, ci pentru că nevoile noastre cresc mai repede decât capacitatea noastră de a răspunde” acestor crize, a adăugat ea.

Crizele umanitare din Irak şi Siria s-au agravat dramatic în ultimele luni, a menţionat Gheorghieva.

“Am asistat în Irak la deplasări ale populaţiei la o scară ce depăşeşte capacitatea de răspuns a comunităţii umanitare”, a afirmat ea.

Cel puţin o jumătate de milion de persoane au plecat din zonele din nordul Irakului controlate de jihadiştii grupului Stat Islamic şi nu primesc ajutor, a declarat comisarul european.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *