Comisarii europeni, îngrijoraţi de evoluţia situaţiei politice din Republica Moldova

catherine ashtonÎnaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, şi comisarul european pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, Stefan Fule, şi-au arătat îngrijorarea, vineri, faţă de evoluţia situaţiei politice din Republica Moldova, notează Mediafax.

Am aflat cu mare ingrijorare despre adoptarea unei modificari la Legea cu privire la Curtea Constitutionala a Republicii Moldova care permite revocarea din functie a judecatorilor Curtii Constitutionale in cazul in care acestia nu beneficiaza de <increderea> Parlamentului.


Aceasta lege, precum si o serie de alte legi importante care privesc chestiuni fundamentale pentru asigurarea functionarii democratiei in R.Moldova, au fost adoptate cu o graba extrema si fara o consultare adecvata cu societatea din R.Moldova sau cu respectarea corespunzatoare a standardelor europene cu privire la reforma constitutionala, in special ale celor de la Comisia de la Venetia a Consiliului Europei. In acest context, noi impartasim totalmente ingrijorarile exprimate de catre Presedintele Comisiei de la Venetia in declaratia sa de astazi“, se arata intr-un document al Comisiei, a relatat PRO TV Chisinau.

 

Sursa: Mediafax.ro
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.