Comisarul Corina Crețu, întrevedere cu premierul Sorin Grindeanu: Trebuie să găsească soluțiile potrivite pentru trei urgențe privind folosirea fondurilor europene

Premierul Sorin Grindeanu şi comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, au avut o întrevedere joi dimineaţă, pentru a discuta despre fondurile structurale. La întâlnirea de la Palatul Victoria a participat şi Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

”Anul acesta este unul decisiv pentru România, iar fondurile Politicii de coeziune reprezintă o șansă istorică pentru dezvoltarea țării, asigurând o mare parte din bugetul pentru investiții publice. Am discutat pe această temă cu Prim-ministrul României, dl. Sorin Grindeanu și cu ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, d-na Sevil Shhaideh”, a transmis oficialul european.

Foto: Facebook/Corina Cretu

Corina Creţu a spus că sunt trei urgenţe privind folosirea fondurilor europene pentru care Guvernul trebuie să găsească soluţiile potrivite: “desemnarea autorităților de gestiune și control, îndeplinirea condiționalităților ex-ante restante și accelerarea implementării pe teren”.

“Anul acesta este decisiv pentru România. Este esenţial ca fondurile UE să fie cheltuite în mod strategic, în conformitate cu priorităţile de investiţie ale României. Felicit Guvernul că, într-un timp atât de scurt, a reuşit să facă progrese. Aşteptăm desemnarea autorităţilor de gestiune şi control şi accelerarea implementării pe teren (…) Un alt aspect pe care l-am discutat este necesitatea ca fondurile structurale şi de investiţii să meargă mână în mână cu finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Am agreat cu doamna vice-priministru ca cele două fonduri să se sprijine reciproc”, a spus comisarul european Corina Creţu.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *