Comisarul european Johannes Hahn cheamă orașele să facă mai mult pentru creștere și locuri de muncă

Comisarul pentru politica regională Johannes Hahn lansează un dialog direct cu orașele Europei, potrivit unui comunicat transmis către Calea Europeană.

Fondurile structurale ale UE reprezintă, în prezent, unul dintre cele mai importante instrumente pe care le pot utiliza statele membre pentru a stimula creșterea economică, iar orașele ar trebui să constituie un obiectiv major pentru acestea, dat fiind rolul lor particular în cadrul economiilior europene. Investițiile eficiente în orașele noastre – care reprezintă aproape 70% din populația UE – sunt esențiale  în condiţiile în care criza economică a adus rata șomajului în rândul tinerilor la un nivel inacceptabil de ridicat, de 22%.

La primul forum urban, ce va avea loc la Bruxelles în data de 16 februarie, Comisia va oferi orașelor posibilitatea de a se exprima cu privire la noile propuneri de politică urbană, prezentate în octombrie anul trecut, propuneri ce cuprind planuri ambițioase de alocare de fonduri pentru orașe şi dezvoltarea unor noi abordări mai coerente privind comasarea acțiunilor în anumite sectoare, precum cel al transportului și mediului, și încurajarea inovării chiar în cadrul orașelor înseși. Primari și reprezentanți ai orașelor și instituțiilor UE vor discuta despre modul de a îndeplini obiectivele Strategiei Europa 2020 printr-o abordare mai dinamică a dezvoltării zonelor urbane.

Comentând evenimentul, comisarul Hahn a declarat: „În calitatea lor de centre economice și politice și de reşedinţă pentru aproape 70% din populația UE, orașele reprezintă un motor important de creștere economică în Europa. Chiar dacă politica regională ajută toate regiunile să își dezvolte fiecare punctele forte, este esențial să se exploateze în mod special întregul potențial al orașelor. Evenimente precum Forumul Urban vor contribui la implicarea deplină al orașelor în redresarea Europei”.

Pentru mai multe informaţii privitoare la viitoarea politică de dezvoltare urbană, accesaţi ec.europa.eu.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *