Comisarul european pentru comerț avertizează că intenția lui Donald Trump de a impune tarife importurilor de oțel va afecta serios UE

Bruxelles va trebui să îi răspundă președintelui SUA dacă Donald Trump va impune tarife oțelului importat din Uniunea Europeană, China sau alte state, a precizat comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom, informează Politico Europe.

Trebuie să fim foarte, foarte expliciți că acest lucru afectează foarte, foarte puternic Uniunea Europeană“, a subliniat înaltul oficial european.

Afirmațiile sale vin ca formă de răspuns la memorandumul pe care Donald Trump l-a semnat în luna aprilie prin care obligă Departamentul de Comerț al SUA să lanseze o investigație a secțiunii 232 privind limitarea importurilor de oțel, motivele invocate fiind cele de securitate. Decizia de a impune astfel de tarife este așteptată să fie luată în această săptămână.

Malmstom a punctat că statele membre ale blocului comunitar sunt parteneri apropiați ai SUA în domeniul securității. “Suntem aliați și prieteni. Apropate toate statele membre UE sunt și membre NATO”, a evidențiat aceasta.

Un studiu recent realizat de Institutul Peterson pentru economie internaţională sugerează că tarifele asupra oțelului vor avea efecte ma reduse asupra Chinei, dar vor avea un impact notabil asupra aliaților SUA deoarece Washingtonul a impus deja embargo asupra multor importuri din China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.