Comisarul european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis atrage atenția asupra risipei alimentare: Trebuie să încurajăm guvernele naționale să discute despre această problemă

Comisarul european pentru sănătate și securitate alimentară, Vytenis Andriukaitis a atras atenția asupra problemei privind risipei de alimente în cadrul conferinței de presă care a succedat dialogul cu cetățenii privind viitorul UE. 

“Risipa alimentară reprezintă o problemă importantă. UE risipește anual aproximativ 88 de milioane de tone de mâncare. Tradus acest lucru în bani, acest lucru înseamnă 164 miliarde de euro anual. Ne confruntăm cu foamete în diferite zone ale globului. De aceea rog ONG-urile să fie foarte active. Trebuie să încurajăm guvernele naționale, comunitățile locale să discute despre aceste probleme, și anume risipa alimentară“, a precizat comisarul european, răspunzând astfel unei întrebări adresată de reporterul CaleaEuropeana.ro referitoare la reformele în domeniul sănătății și siguranței alimentare.

Aspectele pe care le-a adus în discuție înaltul oficial european sunt de altfel, puncte pe care le-a atins și ONU, care, prin Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă ( cele 17 puncte), urmărește să eradicheze foametea, să asigure securitatea alimentară, să îmbunătățească nutriţia şi să promoveze o agricultură durabile.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *