Comisia a organizat o conferinta pregatitoare pentru lansarea mecanismului initiativelor cetatenesti europene

Peste 400 de persoane s-au reunit în cadrul unei conferințe care marchează o etapă esențială în pregătirile finale pentru lansarea inițiativelor cetățenești europene. Printre vorbitori s-au numărat Maroš Šefčovič, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru inițiativele cetățenești, Nicolai Wammen, ministrul danez al afacerilor europene, membri ai Parlamentului European implicați îndeaproape în elaborarea acestui instrument, precum și reprezentanți de seamă din partea Facebook, Google, Twitter și Dailymotion.

Conferința, desfăşurată la Bruxelles, a fost intitulată “Familiarizarea cu inițiativa cetățenească europeană”. Obiectivul nu este doar de a reuni actori-cheie implicați în utilizarea și asigurarea bunei funcționări a inițiativelor cetățenești europene, ci și de a marca lansarea oficială a paginii de internet a Comisiei dedicată înregistrării solicitărilor și de a prezenta software-ul cu sursă deschisă pe care cetățenii îl pot folosi pentru colectarea de semnături online. În plus, participanții au descoperit cum va funcționa procedura în practică, modul în care statele membre vor implementa acest nou instrument, precum și rolul potențial central al platformelor sociale de comunicare în ceea ce privește inițiativele cetățenești europene. Participanții au discutat, de asemenea, despre etapele care urmează după ce o inițiativă a atras sprijinul necesar de un milion de semnatari, provenind din cel puțin șapte state membre.

Înregistrarea discursurilor din deschiderea conferinţei, susţinute de vicepreşedintele CE Maroš Šefčovič şi de ministrul danez al afacerilor europene Nicolai Wammen, poate fi urmărită în pagina:

http://ec.europa.eu/avservices/video/videoplayer.cfm?ref=82656

Înregistrarea conferinţei de presa susţinută de vicepreşedintele CE Maroš Šefčovič poate fi urmărită în pagina:

http://ec.europa.eu/avservices/video/videoplayer.cfm?ref=82691

 Sursa foto: czechfolks.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *