Comisia de la Venetia i-a intrebat pe liderii USL despre reducerea atributiilor presedintelui in viitoarea Constitutie. Crin Antonescu: Am regasit ecoul lacrimilor lui Blaga

crin_antonescuDelegatia Comisiei de la Venetia s-a intalnit joi cu reprezentantii partidelor politice din Parlament si au discutat pe tema revizuirii Constitutiei. La solicitarea oficialilor europeni, dezbaterile s-au desfasurat cu usile inchise. Acestia au cerut ca discutiile “sa aiba caracter confidential”, potrivit HotNews.ro.

Membrii delegatiei au cerut explicatii lideriilor USL prezenti la discutii despre prevederile care reduc atributiile presedintelui Romaniei si cele referitoare la intarirea rolului Parlamentului. La finalul discutiilor, presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca a explicat reprezentantilor Comisiei de la Venetia faptul ca noul proiect al Constitutiei nu reduce prerogativele prezidentiale. “Am regasit in intrebarile reprezentantilor acestui for ecoul lacrimilor lui Vasile Blaga” a spus Antonescu, potrivit sursei citate.

Presedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei a mai spus ca le-a explicat oficialilor europeni ca intarirea rolului Parlamentului este sanatoasa din punct de vedere al democratiei si “nu inseamna nicidecum substituirea sau incalcarea unor prerogative ale Guvernului sau ale presedintelui”.

Sursa: HotNews.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *