Comisia Europeană a adoptat noi reguli care înăspresc regimul de control al automobilelor

Comisia Europeană vrea să reducă numărul accidentelor pe viitor şi a înăsprit regimul de control al automobilelor pentru ca pe şosele să nu mai existe automobile cu probleme tehnice.

Astfel, Comisia Europeană va impune verificarea obligatorie a scuterelor și motocicletelor în întreaga UE, întrucât motocicliștii și conducătorii de scutere, reprezintă grupul de participanți la trafic cu cel mai mare risc să producă un accident rutier. Mai marii comisiei au decis şi creșterea frecvenței inspecțiilor tehnice periodice în cazul automobilelor vechi.

Mai mult, vor fi verificate şi autoturismele şi camionetele cu kilometraj foarte mare, deoarece aceste tipuri de autovehicule vor face obiectul unor controale similare celor aplicate în cazul taxiurilor sau al ambulanțelor, și îmbunătățirea calității controalelor prin stabilirea unor standarde minime comune în ceea ce privește defecțiunile, echipamentele și inspectorii.
Principalele componente verificate al maşinilor vor fi cele electronice pentru siguranţă (cum ar fi ABS și controlul electronic al stabilității).
Conform studiilor, 6% din totalul accidentelor de automobil sunt cauzate de defecţiuni tehnice.

Sursa:  Libertatea.ro

Foto: kludgespot.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *