Comisia Europeana a deschis o investigatie in Romania in ce priveste jocurile de noroc online

european commissionComisia Europeana a cerut anumitor state membre sa asigure faptul ca reglementarile nationale in materie de servicii de jocuri de noroc respecta libertatile fundamentale ale Tratatului privind functionarea UE, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Astfel, Comisia Europeana (CE) a decis miercuri sa transmita o cerere oficiala de informatii privind legislatia nationala care restrictioneaza furnizarea de servicii de noroc Romaniei, Belgiei, Ciprului, Cehiei, Lituaniei si Poloniei. De asemenea, CE ii solicita Suediei sa se conformeze dispozitiilor UE privind libera circulatie a serviciilor in ceea ce priveste reglementarea si supravegherea monopolului sau in domeniul jocurilor de noroc. Statele membre sunt, in principiu, libere sa stabileasca obiectivele politicilor lor in materie de jocuri de noroc online.

Comisia este preocupată de compatibilitatea cu legislația UE a dispozițiilor naționale care condiționează furnizarea serviciilor de jocuri de noroc online de prezența fizică în statul membru destinatar, stabilind o formă juridică specifică în baza legislației naționale, impunând obținerea unei aprobări prealabile din partea autorităților pentru orice modificări ale structurii acționariatului sau interzicând capitalul străin.

În ceea ce privește cadrul legal din România în materie de jocuri de noroc, Comisia a transmis întrebări suplimentare cu privire la coerența politicii naționale în acest domeniu.

Detalii AICI.

Sursa: Comisia Europeana
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.