Răspunsul Comisiei Europeane la acuzaţiile Monei Pivniceru: “Obiectivele MCV sunt clare, iar raportul pe Justiţie a fost aprobat de România”

Comisia Europeană răspunde acuzaţiilor formulate de ministrul Mona Pivniceru la adresa Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

mark-grayÎntr-o declaraţie de presă remisă Gândul, Comisia Europeană spune că mecanismul are criterii şi condiţionalităţi clare de care România a fost informată încă de la implementarea MCV-ului. Comisia a mai transmis că ultimul raport pe Justiţie a fost aprobat în Consiliul Uniunii Europene chiar cu votul României.

Pivniceru a criticat Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi a declarat că a fost modificat în permanenţă de Comisia Europeană, fără a consulta Guvernul României. Mona Pivniceru susţine că analizele Comisiei Europene nu ar avea la baza criterii clare. Ministrul Justiţiei a prezentat la Guvern propria analiză a MCV.

Contactat de Gandul, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray a declarat că MCV are stabilite criterii extrem de clare şi că pe viitor vor fi urmărite aceleaşi patru condiţionalităţi.

„Comisia a luat notă de memorandumul  legat de Mecanismul de Cooperare şi Verificare adoptat ieri de Guvernul României. Comisia va continua să asiste guvernul României în eforturile de îndeplinire a celor patru condiţionalităţi agreate în momentul intrării în Uniunea Europeană. Obiectivele MCV sunt clare iar decizia care a stat la baza mecanismului include benchmark-uri clare care să ajute la evaluarea progreselor realizate în România”, a declarat Mark Gray pentru Gandul.info.

Sursa: Gandul.info
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *