Comisia Europeană angajează experți pe care îi va plăti cu 10 milioane de euro pentru a monitoriza respectarea legislației UE în materie de concurență de către Google

Comisia Europeană dorește să angajeze experți care să monitorizeze rezultatele căutării pe motorul de căutare Google după ce Uniunea Europeană a amendat compania cu o amendă de 2.42 de miliarde de euro, informează Politico Europe.

Experții vor fi plătiți cu 10 milioane de dolari și vor fi responsabili de monitorizarea respectării legislației UE în materie de concurență, ajutând la asistarea autorității de reglementare în eventualele contestații ale companiei Google.

Această ofertă de angajare a fost publicată pe site-ul autorității de reglementare chiar în ziua în care compania Google a fost amendată.

Principalele sarcini ale experților vor fi evaluarea „proceseor și metodelor care determină afișarea și poziționarea rezultatelor căutării genrice” și „ a rezultatelor căutării cu plată (cum ar fi publicitatea de căutare on-line”).

Compania Google a fost amendată cu 2,42 miliarde de euro de autorităţile din Uniunea Europeană pentru că a denaturat rezultatele căutărilor în favoarea propriului serviciu de căutare a cumpărăturilor. Hotărârea obligă Google să pună capăt practicilor anti-comerciale în termen de 90 de zile sau poate primi o nouă sancțiune.

Citiți și Comisia Europeană, amendă record pentru Google. De ce trebuie compania să plătească 2,42 miliarde de euro

Companiile care sunt vinovate că au încălcat regulile europene pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri globală. În cazul Google, amenda se putea ridica la 9 miliarde de dolari. Cea mai mare valoare a unei amenzi, de 1,06 miliarde de euro, a fost primită de producătorul american de chipuri Intel, în 2009.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.