Comisia Europeană ar putea interzice țigările aromate și cele electronice

Fumătorii primesc o veste neplăcută de la Comisia Europeană. Ţigările cu arome vor deveni o amintire, iar ţigările electronice vor putea rămâne pe piaţă dacă respectă anumite condiţii, notează Gandul în ediția electronică.

Dacă până în prezent nu exista nicio reglementare de comercializare şi de dozare a acestor dispozitive electronice, pe viitor acestea vor putea fi comercializate doar dacă conţin nicotină sub un anumit prag recomandat de CE şi dacă au avertismente de sănătate.

“Odată cu intrarea în viguare a acestei directive, fumătorii vor fi mai bine informaţi cu privire riscurile la care se expun. Interzicerea ţigărilor cu arome, dar şi adoptarea ambalajelor generice reprezintă, din punctul meu de vedere, o metodă eficientă de a-i descuraja pe adolescenţi să devină dependenţi de tutun. Tinerii aleg să fumeze şi pentru că ţigările au un gust atractiv, dar şi pentru că pachetele de ţigări sunt viu colorate”, a declarat pentru Gandul europarlamentarul Cristian Buşoi, membru supleant al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Comisia Europeană ar putea interzice țigările aromate și cele electronice

  1. Pingback: ONG-urile cer Guvernului să sprijine la Consiliul Europei propunerea de interzicere a ţigărilor slims şi aromate | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *