Comisia Europeană: Aşteptăm decizia CC, indiferent de amânare

Poziţia Comisiei Europene referitoare la decizia Curţii Constituţionale cu privire la rezultaltele referendumului din 29 iulie rămâne aceeaşi, de aşteptare a acestei decizii, indiferent de amânarea stabilită, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, un purtător de cuvânt al CE.

“Poziţia Comisiei Europene rămâne aceeaşi. Ceea ce contează este decizia Curţii Constituţionale, iar aceasta trebuie aşteptată, indiferent că a fost amânată”, a declarat pentru MEDIAFAX Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei.

De asemenea, întrebat în legătură cu acuzaţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi ale PDL că guvernarea USL încearcă amânarea deciziei CC asupra referendumului folosindu-se de un truc în privinţa listelor electorale, oficialul CE a subliniat că nu poate face comentarii privind politica internă a României.

“Am înţeles că din partea Curţii Constituţionale a fost adresată o cerere de transmitere a unor informaţii. Iar Guvernul va trebui să răspundă, să updateze acele informaţii şi să lea Curţii Constituţionale aşa cum a fost solicitat”, a adăugat Vincent.

Citeşte şi Vice-președintele CE, Viviane Reding: Aștept decizia Curții Constituționale pentru a mă pronunța asupra rezultatului referendumului

Foto: ccr.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *