Comisia Europeană atacă taxele percepute la tranzacțiile pe card

Comisia Europeană a lansat un nou atac asupra taxelor necesare procesării tranzacțiilor pe card, considerând că este nevoie de o nouă legislație pentru a promova competiția și a reduce costurile pentru consumatori, informeaza Adevarul.ro.

Comisia a dezvăluit propuneri pentru plăți cu cardul, online și prin intermediul telefoanelor mobile, care sunt concepute spre a restructura o piață considerată a fi fragmentată, scumpă, reticentă la inovații și nedreaptă pentru consumatori, arată publicația financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

Cea mai controversată propunere este reprezentată de o soluție legislativă a așa-ziselor taxe interbancare, taxe care sunt percepute de bănci pentru a procesa plățile efectuate cu cardul de credit sau de debit. Acestea au fost subiectul unui război de uzură la Bruxelles pentru mai bine de zece ani și au implicat anchete asupra liberei concurențe precum și acțiuni în justiție

Statele Unite și Australia au, deja, reglementări legislative asupra acestor taxe. Comisia examinează dacă este nevoie de noi reglementări la nivelul Uniunii Europene pentru a reduce taxele, pentru a asigura transparența sistemului, care, în prezent, este în mare parte ascuns clienților, sau pentru a deschide piața către noi concurenți.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul Adevarul.ro.

Sursa foto: tehnopol.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *