Comisia Europeană avertizează Bulgaria cu privire la independența sistemului judiciar

Comisia Europeană, a amenințat, ieri, 31 octombrie, că va publica un raport de monitorizare extraordinar privind sistemul judiciar al Bulgariei aflat în dificultate, la câteva ore după ce parlamentarii de la Sofia au numit un personaj controversat la Curtea Constituțională, în ciuda avertismentelor UE, relatează EurActiv.com.

Parlamentarii bulgari au ales doi noi membri la Curtea Constitutionala, fără să aibă loc o dezbatere, ignorând astfel avertismente anterioare venite din partea Comisiei Europene.

”Comisia a solicitat instituțiilor competente bulgare, în special Parlamentului, să își asume responsabilitatea și să efectueze verificări amănunțite privind acuzațiile de trafic de influență și conflict de interese. Astăzi, Comisia constată că Parlamentul bulgar nu a efectuat verificări, în ciuda semnalelor prezentate de Comisie în ultimele zile” a declarat Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al executivului comunitar.

Cu o zi în urmă (n.r. 30 octombrie), tot Bailly era cel care a exprimat îngrijorarea Comisiei referitor la candidatura Venetei Markovska, al cărei nume este asociat unor afaceri dubioase cu imobiliare din Sofia și de pe coasta Mării Negre. Markovska, vicepreședinte al Curții Supreme Administrative, a negat acuzațiile.

Mai multe informatii aici.

Sursa: EurActiv.com
Foto:  freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *