Presa – Barroso: “Ma confrunt cu crize 24 de ore pe zi, 7 zile din 7”

barrosoPresedintele Comisiei Europene a avut schimb de opinii cu eurodeputatii, inainte de ce ar putea fi ultimul sau discurs privind starea Uniunii, programat pentru 11 septembrie.

Barroso a declarat, potrivit EurActiv, in cadrul unui pranz ce a avut loc impreuna cu deputati europeni din cladirea Berlaymont ca, pentru prima data, dupa multi ani, nu se mai simte inconfortabil sa le raspunda liderilor mondiali la intrebarile privind actiunile UE pentru combaterea crizei din zona euro.

“Ma confrunt cu crize 24 de ore pe zi, 7 zile din 7”, ar fi spus Barroso, potrivit relatarilor.

Aceasta nu este pentru prima data cand presedintele Comisiei discuta cu alesii europeni inainte de discursul sau privind Starea Uniunii. Obiectivul lui declarat este de a le asculta opiniile, dar deputatii europeni banuiesc ca urmareste, de fapt, sa “ii impace” inainte de dezbaterile parlamentare ce vor urma discursului.

În urma publicarii articolului de catre EurActiv, un purtator de cuvant al Comisiei a declarat pentru EurActiv aceasta a fost ” pură fantezie “.

Președintele Comisiei va susține ultimul său discurs privind Starea Uniunii înainte de următoarele alegeri europene miercuri, 11 septembrie. După ce va prezenta punctele sale de referinţă, va urma o dezbatere cu deputații

Calea Europeana va fi prezenta la discursul sustinut de Barroso si va transmite cele mai noi informatii.

Sursa: EurActiv.com
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.