Barroso: Uniunea necesară a Europei

Consecinţele crizei datoriilor din Europa sunt mult prea prezente în mare parte din Uniunea Europeană, întrucât economiile aflate la strâmtoare încearcă să se stabilizeze şi să crească, în acelaşi timp. Cu toate acestea, realitatea este că trebuie să facem mai multe pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă zona euro, scrie Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, pentru project-syndicate.org, potrivit RomaniaLibera.ro.

În toată Uniunea Europeană se implementează reforme şi măsuri de consolidare. S-au luat măsuri de precauţie în privinţa investiţiilor financiare mixte, iar Banca Centrală Europeană a dat asigurări că va sprijini moneda euro. Cu toate acestea, experţii şi partenerii ne-au subestimat deseori determinarea.

Toţi paşii făcuţi până în prezent au dus la o mai strânsă integrare europeană.  Este adevărat că, uneori, mecanismul luării deciziilor în sistemul nostru democratic este mai lent. Dar nu ne judecaţi greşit: negocierile se fac asupra aranjamentelor, nu garantează rezultatul final.  Există suficientă voinţă politică în Uniunea Europeană pentru a face orice este necesar pentru a proteja euro, pentru că viitorul acestei monede de schimb va determina viitorul integrării europene.

Continuarea articolului AICI.

Copyright: Project Syndicate, 2012. www.project-syndicate.org

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *