Comisia Europeană cere Ungariei să aplice accize pentru palincă

Comisia Europeană cere Ungariei modificarea unei legi care scuteşte băuturile distilate din fructe, respectiv palinca, de la plata accizelor şi a trimis totodată un avertisment oficial referitor la taxele din telecomunicaţii şi retail, precum şi la acordarea de bonuri de masă, informează Mediafax.

Ungaria scuteşte palinca de accize atunci când este produsă în gospodării sau în distilerii de uz personal, în cantitate de maxim 50 de litri pe an.

Accizele pentru alcool sunt prevăzute într-o directivă a Uniunii Europene. Potrivit acestei directive, Ungaria poate acorda o reducere de 50% din nivelul normal al accizei în cazul palincăi produse de distileriile de uz personal, în cantitate de maxim 50 de litri pe an.

Într-un comunicat al CE se arată că legislaţia ungară care scuteşte integral micii producători de plata accizei încalcă prevederile directivei europene.

Solicitarea CE, o opinie motivată, este a doua etapă a unei proceduri de infringement în trei paşi. Dacă legislaţia nu va fi modificată în termen de două luni, Comisia se va adresa Curţii Europene de Justiţie.

CE cere informaţii suplimentare din partea autorităţilor ungare, care trebuie să se conformeze în termen de două luni. În caz contrar, CE va trece la etapa următoare, a unei opinii motivate.

Purtătorul de cuvânt a precizat că în 2010 CE a primit plângeri din partea unor companii internaţionale din Ungaria, referitoare la taxele speciale introduse în sectorul telecomunicaţiilor şi cel de retail.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: soldatusvejk.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *