Comisia Europeană: Croaţia este pregătită să adere la UE de la 1 iulie

flag-eu-croatiaComisia Europeana a subliniat, potrivit ultimului Raport de Monitorizare,  că statul croat este pregătit să devină membru al UE de la 1 iulie, menţionand  eforturile inca necesare in ce priveste lupta împotriva corupţiei.

Comisia apreciază ca Croatia a finalizat cele zece actiuni prioritarare identificate in raportul anterior din octombrie şi a demonstrat voinţa si capacitatea de a indeplini toate angajamentele restante in timp util inainte de aderare, potrivit ultimului raport de monitorizare al ţării. Comisia concluzioneaza ca Croatia este pregatita sa adere la UE la data de 1 iulie 2013.

Raportul subliniază că această ţară răspunde cerinţelor europene în materie de antitrust, fuzionare şi ajutoare de stat.

Raportul afirmă totdată faptul că aderarea la UE este un stimulent suplimentar pentru continuarea reformelor iar Croaţia este de aşteptat să continue lupta impotriva corupţiei.

“Pedepse eficiente şi disuasive sunt necesare în dosarele de corupţie, criminalitate şi crimă organizată, cu scopul de a înregistra progrese durabile şi de a evita crearea unui climat de impunitate”, completeaza Comisia.

Raportul integral,disponibil AICI.

Sursa: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.