Comisia Europeană despre referendum: Nu au fost prevazute masuri deosebite dar evolutiile din Romania fac obiectul unei atentii speciale

Comisia Europeană a explicat, la solicitarea Gândul, că faţă de referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu nu au fost prevăzute până în acest moment măsuri speciale dar că situaţie din România este urmărită cu atenţie.

“Nu au fost prevazute masuri speciale, insa intotdeauna suntem interesati de astfel de evenimente care se petrec in statele membre. In acest moment, evolutiile din Romania fac obiectul unei atentii speciale, dupa cum am precizat in declaratia de saptamana trecuta si inca o data astazi (joi -n.r) cand presedintele Barroso l-a primit pe premierul Victor Ponta. “, a declarat Pia Ahrenkilde Hansen, purtator de cuvânt al Comisiei Europene.

Liderul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev a declarat joi 12 iulie că referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va fi urmărit atent de către Comisia Europeană, pentru a elimina suspiciunile printr-o evaluare obiectivă. “Nu va fi tolerată încălcarea niciunei reguli a Uniunii Europene şi a principiului statului de drept”, a spus Stanişev

Tot joi premierul Victor Ponta a infirmat informaţiile potrivit cărora în discuţiile sale cu preşedinte Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso s-a pus problema monitorizării referendumului. “Am dovedit pe 10 iunie că putem să organizăm un scrutin electoral în condiţii impecabile.”, a declarat Victor Ponta.

Sursa: Gandul.info
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *