Comisia Europeana, dezacord fundamental cu raportul FMI care admite erori in primul plan de salvare a Greciei

EU FlagComisia Europeana a reactionat in forta joi fata de raportul publicat cu o zi in urma de FMI, in care sunt admise “erori” in primul plan de salvare a Greciei, in 2010, afirmand ca este in “dezacord fundamental” cu mai multe concluzii, scrie AFP, potrivit HotNews.ro.

Fondul Monetar International aprecia ca restructurarea datoriei Greciei, efectuata in primavara lui 2012, ar fi trebuit sa aiba loc in 2010. “Suntem in dezacord fundamental” cu aceasta pozitie, a declarat Simon O’Connor, un purtator de cuvant al Comisiei, la Bruxelles.

Raportul FMI “nu tine cont de interconexiunile dintre tarile din zona euro”, a argumentat el, reamintind ca criza greceasca a fost o “situatie dificila si fara precedent”.

O restructurare a datoriei ar fi comportat riscurile unei contagiuni seismice daca ar fi fost efectuata la acea data“, a adaugat acesta, subliniind ca toti partenerii troicii, respectiv Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana, impartaseau aceasta opinie la acel moment.

O’Connor a afirmat ca raportul provine de la economistii FMI dar nu reflecta “viziunea oficiala” a institutiei, cu care Comisia are “relatii foarte bune si constructive”.

Sursa: HotNews.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.