Guvernul a răspuns doar pe hârtie la solicitările Comisiei Europene

Guvernul USL a răspuns prompt, dar doar pe hârtie, celor 11 solicitări formulate de şeful Comisiei Europene. În realitate, cele mai importante angajamente, referitoare la justiţie, au fost băgate sub preş, scrie EVZ.ro.

Numirea unui Avocat al Poporului printr-un proces transparent şi obiectiv, sprijinit de toate partidele. USL nu a făcut nici un demers. Valer Dorneanu, fost parlamentar PSD, este numit interimar Avocat al Poporului.

Demisia din Parlament a tuturor celor cu decizii definitive de incompatibilitate sau condamnaţi în cazuri de corupţie. Dintre cei trei parlamentari aflaţi în această situaţie, toţi de la USL, nici unul nu a demisionat.

Miniştrii cu decizii de incompatibilitate trebuie să se retragă. Ecaterina Andronescu, condamnată în primă instanţă, este în continuare în guvernul Ponta.

Proceduri transparente şi deschise pentru numirea unor noi şefi ai DNA şi ai Parchetului General. Până în acest moment, Executivul nu a făcut nici un demers în acest sens. Dimpotrivă, DNA a început investigaţii împotriva unui prieten al premierului Ponta, procurorul George Bălan, care plănuia să ajungă şef în Ministerul Public.

Angajament al autorităţilor publice de a evita critici la adresa deciziilor judiciare. CSM tocmai a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile agresive ale unor lideri USL. Printre cei care vor fi cercetaţi: însuşi premierul Ponta.
Citiţi mai mult: EVZ.ro

FOTO: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *