Comisia Europeană: Reteaua EURES de cautare de locuri de munca va fi reformata

Comisia Europeană a adoptat o decizie privind modernizarea și îmbunătățirea EURES, rețeaua paneuropeană de căutare de locuri de muncă.

Decizia va contribui la creșterea mobilității lucrătorilor din statele membre și va pregăti calea pentru o veritabilă piață europeană a forței de muncă. Reforma EURES are scopul de a-i ajuta pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă să intre în legătură cu angajatori care caută anumite competențe, de a se concentra pe sectoare și profesii care se confruntă cu o lipsă de personal calificat și de a sprijini programe de mobilitate destinate tinerilor.

László Andor, comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, a declarat în legătură cu acest subiect: „Îmbunătățirea mobilității persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din statele membre poate contribui la scăderea șomajului, care a atins în prezent niveluri inacceptabil de ridicate. Rețeaua EURES îmbunătățită va avea ca scop ajutarea persoanelor dispuse să se mute într-o altă țară să găsească locuri de muncă adecvate, precum și ajutarea angajatorilor să găsească lucrători calificați în mod corespunzător. Facem apel la toate statele membre să fie pregătite pentru a pune în aplicare reforma”.

În ciuda nivelurilor ridicate ale șomajului (peste 25 de milioane de persoane din UE), există încă o lipsă de personal calificat și posturi dificil de acoperit. Într-adevăr, numărul de posturi neocupate este în creștere de la jumătatea anului 2009, în special în zonele cu creștere rapidă, cum ar fi tehnologiile informației și comunicațiilor și economia ecologică.

EURES este o rețea de căutare de locuri de muncă activă, formată din 31 de servicii europene de ocupare a forței de muncă din statele membre ale UE, țările SEE (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și Elveția. Noua decizie a Comisiei va ajuta EURES să răspundă în mod direct unor nevoi economice specifice. Drept urmare, EURES va corela în mod proactiv locurile de muncă vacante cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să își schimbe locul de muncă. De asemenea, le va oferi angajatorilor un acces mai bun la o rezervă de candidați unde pot găsi competențele de care au nevoie pentru a se dezvolta și a-și extinde afacerile.

În urma reformei, EURES se va concentra mai mult asupra tinerilor, care au o disponibilitate mai mare pentru mobilitate și va include forme de angajare care combină munca și oportunitățile de învățare, precum stagiile de ucenicie. În fine, portalul web EURES va fi regândit pentru a crea instrumente online de corelare a cererii și ofertei ușor de folosit și va oferi acces la informații privind piața forței de muncă axate pe competențe.

Reforma va crește numărul partenerilor care oferă servicii de mobilitate prin intermediul EURES și va institui cooperarea între organizațiile de plasare publice și private pentru a acoperi un procent și mai mare din posturile vacante (în prezent, acest procent variază între 30 și 40% din totalul posturilor vacante).

Decizia urmează să fie pusă în aplicare de Comisie și de statele membre până la data de 1 ianuarie 2014. Până la momentul respectiv, toate țările participante vor trebui să desemneze servicii specializate care să organizeze reforma, să colaboreze cu noi parteneri și să dezvolte serviciile specifice necesare.

Sursa/Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *