Comisia Europeană, îngrijorată de situaţia din România. Barroso a vorbit cu Ponta

Comisia Europeană este îngrijorată în legătură cu ultimele evoluţii din România, în special de acţiunile care par a reduce puterile ale instituţiilor independente precum CC, iar Jose Manuel Barroso a vorbit la telefon cu premierul Ponta pentru a exprima îngrijorarea Comisiei, arată Mediafax.

“În această dimineaţă, am discutat la telefon cu preşedintele Comisiei Europene, domnul José Manuel Barroso, căruia i-am spus punctul nostru de vedere şi joi voi avea o întâlnire cu domnia sa la Bruxelles“, a spus Ponta.

El a precizat că şi ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, se va întâlni, miercuri, tot la Bruxelles, cu comisarul european pe probleme de justiţie, Viviane Reding.

Premierul a afirmat totodată că Guvernul va asigura, până la un eventual referendum de demitere a preşedintelui, stabilitatea totală a Curţii Constituţionale, instanţelor, Parchetului, DNA, ANI, serviciilor de informaţii şi altor instituţii, fără să sprijine sau să iniţieze vreo schimbare de persoane, şi că România va respecta standardele europene ale unui stat de drept, precum şi toate deciziile Curţii Constituţionale din perioada următoare, pe care le va pune imediat în aplicare.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  venitism.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *