Comisia Europeana invita la economie institutiile UE

Pentru al doilea an consecutiv, Comisia Europeană îndeamnă toate instituțiile UE să dea dovadă de moderație în elaborarea estimărilor pentru bugetul lor administrativ în 2013.

Janusz Lewandowski, comisarul responsabil pentru programarea financiară și bugetul UE, a trimis o scrisoare către șefii tuturor instituțiilor UE, în care precizează că numeroase state membre efectuează reduceri ale cheltuielilor lor administrative în contextul actualei crize economice și financiare. „Prin urmare, adaugă comisarul Lewandowski, este extrem de important să demonstrăm în continuare că instituțiile UE acționează în mod responsabil în climatul actual de austeritate ”.

Comisia dorește să servească drept exemplu: în 2013, aceasta intenționează să reducă numărul de posturi în schema sa de personal cu 1 %, ca un prim pas către o reducere de 5 % a personalului în următorii cinci ani. Acest lucru este în conformitate cu propunerea sa pentru Cadrul financiar multianual 2014-2020, care prevede reduceri în cadrul tuturor instituțiilor UE.

În 2012, Comisia și-a înghețat în mod voluntar propriile cheltuieli administrative, adică o creștere nominală de 0,0 % în comparație cu bugetul 2011. Aceasta s-a realizat prin reducerea semnificativă a cheltuielilor legate de clădiri, tehnologia informației și comunicațiilor, studii, publicații, misiuni, conferințe și reuniuni.

Înregistrarea anunţului de presă făcut pe subiect de comisarul european pentru buget şi programare financiară Janusz Lewandowski şi a sesiunii de întrebări şi răspunsuri pot fi urmărite în pagina:

http://ec.europa.eu/avservices/player/streaming.cfm?type=ebsvod&sid=195008

Sursa articol: http://ec.europa.eu
Sursa foto:  ciehasdeu.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.