Comisia Europeana lanseaza impotriva Ungariei procedura accelerata privind incalcarea dreptului comunitar

Comisia Europeana lanseaza impotriva Ungariei procedura accelerata privind incalcarea dreptului comunitar in ceea ce priveste independenta bancii sale centrale si a autoritatilor pentru protectia datelor, precum si masurile care afecteaza sistemul judiciar, informeaza EurActiv.ro.

Comisia Europeana a initiat o actiune in justitie impotriva Ungariei, cu privire la noua legislatie care a intrat in vigoare la inceputul anului, conform noii constitutii a Ungariei.

Din punctul de vedere al Comisiei, legislatia ungara este contrara dreptului UE, deoarece pune in discutie independenta bancii centrale si a autoritatilor pentru protectia datelor si contine masuri care afecteaza sistemul judiciar, potrivit reprezentantei CE la Bucuresti.

Drept urmare, Comisia a decis sa transmita Ungariei trei scrisori de somare – prima etapa a procedurii privind incalcarea dreptului comunitar – si sa discute cu autoritatile ungare alte cateva aspecte conexe pentru a stabili daca, in conformitate cu dreptul UE, sunt necesare actiuni suplimentare, in special cu privire la independenta sistemului judiciar. Autoritatile ungare au la dispozitie o luna pentru a raspunde ingrijorarilor exprimate de Comisie, scrie EurActiv.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  comunicatemedia.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *