Liviu Dragnea a discutat cu Koos Richelle despre regionalizare şi managementul fondurilor

liviu dragneaViceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a întâlnit luni, 30 septembrie, la sediul MDRAP, cu Koos Richelle, director general al Direcției Generale (DG) pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene.

Una dintre temele de discuţie a vizat priorităţile Guvernului român în domeniul reformei administraţiei publice: regionalizarea şi descentralizarea, stabilirea competenţelor regiunilor, reforma finanţelor publice, consolidarea capacităţii administraţiei publice, simplificarea procedurilor administrative şi dezvoltarea cadrului strategic pentru Programarea bugetară 2014-2020 în domeniul administraţiei publice.

„Am pregătit proiectul regionalizării şi descentralizării, pe care vrem să-l realizăm, şi avem în lucru codificarea legilor şi descentralizarea financiară. Am lucrat în strânsă legătură cu autorităţile locale, ca să avem o bună capacitate administrativă, şi, mulţumită acestui fapt, ca şi experienţei de lucru cu Programul Operaţional Regional (POR), comunicarea este foarte bună. Problemele apar în relaţia cu instituţiile centrale, cu ministerele – dar am avut de curând o discuţie despre Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) şi aşteptăm de la fiecare minister, în următoarele două săptămâni, un calendar cu termene precise”, a menţionat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Referitor la managementul fondurilor europene, Liviu Dragnea a vorbit despre progresele înregistrate, menţionând că, “în acest moment, MDRAP are cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor alocate (plăţi făcute de Comisia Europeană): peste 40% pentru POR şi 30% pentru PODCA. Măsurile de deblocare a POR şi de evitare a întreruperii plăţilor pentru PODCA, utilizarea fondurilor din privatizare pentru rambursări în proiectele europene, introducerea cererii de plată, prin care beneficiarul primeşte banii înainte de a face plata către furnizori, preluarea de către Guvern a corecţiilor financiare neimputabile beneficiarilor – toate acestea au dat roade”, a subliniat viceprim-ministrul.

Detalii despre discutiile dintre cei doi oficiali, aici.

Sursa: AmosNews.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *