Comisia Europeană a modificat raportul pe Justiție. Ce explicatie ofera executivul UE

mark-grayComisia Europeană a operat o modificare în raportul pe Justiţie publicat miercuri (30 ianuarie). Iniţial, CE a menţionat la capitolul ”integritate” că în noul cabinet Ponta instalat după alegerile din decembrie ar fi trei miniştri cercetaţi penal pentru corupţie. CE a modificat raportul şi acum menţionează că este vorba doar de doi membri ai guvernului care sunt investigaţi. Este vorba de ministrul Transporturilor Relu Fenechiu care deja este trimis în judecată de procurori iar vicepremierul Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul referendumul.

“Noul Guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar, dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie.” se mentiona in raportul publicat de Comisie.

Modificarea din textul raportului MCV vizând numărul miniştrilor cercetaţi penal reprezintă o clarificare, nu corectarea unei erori, fiind decisă joi de către Colegiul Comisarilor în urma unei analize interne, a declarat, joi, pentru Mediafax,  Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

”Am modificat textul în acest mod pentru a evita ambiguităţile. Sunt doi miniştri care au fost efectiv puşi sub urmărire penală, acestea fiind cazuri confirmate”, a afirmat Gray. De asemenea, el a arătat că această modificare pe text a fost făcută în urma unei decizii luate joi în cadrul Colegiului Comisarului, precedată de o analiză a problemei care s-a bazat doar pe argumente interne. “Nu sunt la curent cu o plângere formalizată trimisă Comisiei din partea Guvernului român sau a unor persoane din acesta referitoare la acest subiect”, a specificat purtătorul de cuvânt.

“Versiunea de pe site-ul Comisiei este cea finală. Cred că aceasta este singura modificare a textului, nu ne aşteptăm să mai apară şi altele. Am mai făcut-o de câteva ori şi în anii trecuţi, nu e prima modificare de acest fel. După ce este adoptat, textul raportului mai este verificat încă o dată pentru a avea o formă finală înainte de a fi trimis statelor membre”, a mai spus Mark Gray.

Surse: Gandul.info, Realitatea.net
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.