Comisia Europeană neagă că se pregăteşte salvarea Spaniei şi Italiei: “Ar fi paracetamol financiar: calmează durerea, dar nu rezolvă cauza”

Comisia Europeană a dezminţit că s-ar fi discutat o posibilă salvare a Spaniei şi Italiei prin intermediul resurselor fondului de salvare (EFSF) pentru a cumpăra datorie publică a celor două state, aşa cum scrisese presa britanică de azi.

“Nu există negocieri în acest moment”, a spus purtătorul de cuvânt al Afacerilor Monetare, Amadeu Altafaj, întrebat despre un posibil acord la nivel de şefi de stat şi de guverne a summitul G20, scrie El Mundo, potrivit Adevarul.es.

Ar fi paracetamol financiar, ar putea ameliora tensiunile, durerea, starea proastă, dar nu ar rezolva cauzele care sunt la baza problemelor structurale ale economiei italiene, spaniole etc“, a spus Altafaj.

“Am văzut şi noi articolele din presă, din presa unui singur stat membru şi nu şi din altele, desigur”, a semnalat purtătorul de cuvânt, care a insistat că “nu are cunoştinţă de un asemenea plan”.

”Nu substituie eforturile de consolidar bugetară, nici de reforme economice care pot recupera încrederea pe termen lung în economiile supuse la o mai mare presiune a pieţelor”, a mai spus Altafaj.

Sursa: Adevarul.es
Foto:  123rf.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *