Comisia Europeană, preocupată de consecinţele deciziilor luate în România

Comisia Europeană este preocupată de situaţia din România, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi după decizia Curţii Constituţionale care validează această decizie, afirmă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, potrivit Mediafax.

“Pot spune că suntem preocupaţi… de viteza şi consecinţele deciziilor luate în ultimele săptămâni; avem numeroase întrebări în legătură cu independenţa Curţii Constituţionale şi a puterii judiciare”, a declarat, marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

“Am notat că instanţa constituţională a confirmat că Parlamentul României a utilizat proceduri corecte în decizia de suspendare a preşedintelui”, a precizat Pia Ahrenkilde Hansen.

Oficialul CE a confirmat că întâlnirea dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va avea loc joi. “Analiza în acest stadiu nu poate fi exhaustivă pentru că aşteptăm întrevederea de joi pentru a avea clarificările pe care le-am cerut”, a explicat Ahrenkilde Hansen.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *