Președinții Comisiei, Consiliului și Parlamentului discuta pe tema solidarității între generații și a provocărilor demografice la nivel european

José Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, va găzdui marți, 27 noiembrie, o reuniune cu reprezentanții organizațiilor filosofice și neconfesionale pe tema „Solidaritatea între generații: definirea unui cadru pentru societatea de mâine în Europa”. Reuniunea va fi co-prezidată de Herman Van Rompuy, președintele Consiliului European, și László Surján, vicepreședintele Parlamentului European. În agenda evenimentului figurează o dezbatere pe tema solidarității între generații și altor provocări demografice importante, cum ar fi combaterea șomajului, sprijinirea îmbătrânirii active și reconcilierea vieții profesionale cu viața privată, în contextul strategiei Europa 2020 și al „Anului european al îmbătrânirii active și solidarității între generații”.

 

Printre reprezentanții organizațiilor filosofice și neconfesionale se numără:

  • Joseph ASSELBERGH, Marele Maestru al Ordinului Marelui Orient din Belgia
  • Andràs DAVID, reprezentantul Asociației Internaționale Adogmatice din Europa Centrală și de Est
  • Sonja EGGERICKX, președintele Comitetului Executiv al Uniunii Internaționale Umaniste și Etice
  • Alan FROMMER, președintele Asociației Europene pentru Libertatea de Gândire
  • Pierre GALAND, președintele Federației Umaniste Europene
  • José Alberto HIDALGO PIÑERO, președintele Federației Spaniole a Ordinului Masonic Internațional Mixt “Dreptul Uman” („El Derecho Humano”)
  • Catherine JEANNIN-NALTET, Marea Maestră a Marii Loji Feminine din Franța
  • Fernando LIMA, Marele Maestru al Ordinului Marelui Orient Lusitan, Portugalia
  • Rüdiger TEMPLIN, președintele Marilor Loji Unite din Germania

Reuniunea cu reprezentanții organizațiilor filosofice și neconfesionale va avea loc în clădirea Berlaymont, marți, 27 noiembrie 2012, între orele 10h00 și 14h00. Un comunicat de presă și lista completă a participanților vor fi făcute publice în ziua respectivă. O conferință de presă a președintelui Barroso, președintelui Van Rompuy și vice-președintelui Surján cu reprezentanții organizațiilor filosofice și neconfesionale va avea loc în sala de presă a Comisiei Europene la ora 13h30.

Evenimentul va fi disponibil pe EbS

Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.