Comisia Europeană va prezenta analiza anuală a creșterii pentru 2013

În data de 28 noiembrie, Comisia Europeană va prezenta cea de-a treia analiză anuală a creșterii (AAC), prin care sunt stabilite prioritățile economice și sociale generale ale UE pentru anul viitor, potrivit unui document remis presei.

Documentul oferă, de asemenea, Statelor Membre orientări strategice privind stimularea creșterii economice și ocuparea forței de muncă în conformitate cu strategia de creștere pe termen lung a UE, cunoscută sub numele de strategia Europa 2020. AAC marchează începutul semestrului european, calendarul UE de coordonare a politicilor bugetare și economice.

Concomitent, Comisia va prezenta cel de-al doilea raport privind mecanismul de alertă (RMA) din cadrul noului sistem de supraveghere pentru prevenirea și corectarea dezechilibrelor macroeconomice. RMA verifică performanțele statelor membre în baza unui tablou de bord cu 11 indicatori economici – de exemplu, costurile unitare ale forței de muncă și prețurile locuințelor – semnalând, eventual, necesitatea unor investigații suplimentare privind existența unor dezechilibre. Anul acesta, tabloul de bord cuprinde și un indicator privind datoriile cumulate de sectorul financiar.

Pentru prima dată, Comisia va publica și un raport referitor la integrarea pieței unice în cadrul pachetului dedicat analizei anuale a creșterii. Raportul va cuprinde un studiu privind integrarea pieței unice și va aborda principalele obstacole în calea bunei funcționări a pieței unice, în special în domenii cu potențial ridicat de creștere, respectiv serviciile, rețelele și economia digitală.

Foto: www.freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.