Comisia Europeană pune presiune pe România sa isi rezolve problema legata de gropile de gunoi

EU FlagGropi de gunoi improvizate la marginea unor sate, campuri intregi acoperite cu deseuri menajere: acesta era, nu cu mult in urma, peisajul obisnuit al lumii rurale in care traiesc jumatate din cele 20 de milioane de romani.

Tranzitia haotica pe care a cunoscut-o Romania in anii 1990, dupa caderea dictaturii comuniste, a impiedicat tara sa puna pe picioare o strategie pentru gestionarea deseurilor, scrie luni Le Monde, potrivit EurActiv.ro.

Potrivit statisticilor europene publicate in martie, Romania nu recicla, in 2011, decat 1% din deseurile sale menajere, restul ajungand in gropile de gunoi. Si aceasta in contextul in care UE le-a fixat statelor sale membre obiectivul de reciclare a deseurilor lor menajere in proportie de 50% la orizontul lui 2020.

Bruxellesul a somat Romania sa se puna in conformitate cu obiectivele comunitare in mai multe randuri. Tara urmeaza sa beneficieze, in cadrul bugetului 2014-2020, de o finantare europeana de 1,3 miliarde de euro pentru a finaliza proiecte de gestionare a deseurilor.

Detalii aici.

Sursa: EurActiv.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *