Raportul pe Justiţie pentru România va fi prezentat de Comisia Europeana la 30 ianuarie

mark-grayRaportul MCV pentru România va fi prezentat la 30 ianuarie 2013, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Realitatea.net.

Raportul pe Mecanismul de Cooperare și Verificare va fi adoptat miercuri, 30 ianuarie, de către Colegiul Comisarilor și apoi va fi prezentat de purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray.

Partea românească nu va mai fi consultată de aceasta data, asa cum am fost obisnuiti la precedentele rapoarte. Motivul acestei modificări constă în faptul că oficialii de la Bruxelles au fost deranjaţi, în anii precedenţi, să constate că raportul apărea în presă înainte de a fi publicat oficial, relatează corespondentul RFI în capitala Belgiei, potrivit EVZ.ro.

Menţionând că este greu de spus de unde plecau, an de an, scurgerile în presă ale proiectului raportului MCV, surse comunitare au declarat că reprezentanţii Comisiei Europene consideră că responsabilitatea revine autorităţilor de la Bucureşti şi că, din această cauză, vor difuza raportul fără un acord final din partea României.

Documentul va prezenta progresele realizate de România în cele șase luni de la ultimul raport, din iulie 2012, când Bucureștiului i s-au trasat mai multe cerințe pentru a fi îndeplinite.

Surse: EVZ.ro, Realitatea.net
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.