Comisia Europeana renunta la planul de a transfera supravegherea Libor de la Londra la Paris

european commissionCE pregateste reglementari mai dure privind indicii de dobanda pe interbancar, majoritatea urmand sa fie supravegheati de autoritati nationale, insa executivul UE a renuntat la planul de a transfera responsabilitatea pentru indicii importanti, precum Libor, catre o autoritate cu sediul la Paris, relateaza Mediafax.

Comisia Europeană (CE) va propune în scurt timp un proiect de directivă privind reglementarea indicilor de dobândă de pe piaţa interbancară, precum Libor şi Euribor, care influenţează şi dobânzile la creditele populaţiei şi ale companiilor.

Proiectul nu mai presupune însă şi transferul atribuţiilor de supraveghere şi reglementare a indicilor de importanţă critică la Autoritatea Europeană a Valorilor Mobiliare şi Pieţelor, instituţie cu sediul la Paris.

În luna iunie CE propunea ca instituţia de la Paris să preia autoritatea asupra indicelui Libor, măsură care ar fi diminuat influenţa Londrei pe pieţele financiare. În prezent, Libor este supravegheat de către agenţia britanică de reglementare a pieţelor financiare FCA.

Mai multe detalii – aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.