Comisia Europeana ridica semne de intrebare fata de licitatiile pentru autostrazile Nadlac – Arad si Orastie – Sibiu

Comisia Europeana (CE) si-a exprimat, intr-o scrisoare adresata autoritatilor romane la 20 octombrie 2011, “unele ingrijorari legate de calitatea rezultatelor competitiei” pentru construirea autostrazilor Nadlac – Arad si Orastie – Sibiu, potrivit EurActiv.ro. Reprezentantii CE au furnizat aceasta informatie pentru HotNews.ro, care a cerut clarificari legate de o afirmatie a presedintelui Basescu. Autostrada Nadlac – Arad este un proiect promovat de primarul Aradului, Gheorghe Falca, finul lui Traian Basescu.

Basescu a spus joi dimineata ca a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care institutia informeaza ca nu va mai finanta din bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostrada deoarece castigatorul licitatiei a fost desemnat de catre o instanta judecatoreasca.

Reprezentantii CE au mai spus, in raspunsul pentru HotNews.ro, ca Bruxelles-ul nu a conditionat niciodata finantarea unui proiect de faptul ca unele proceduri de achizitii sint contestate in justitie sau de faptul ca rezultatul final este decis de justitie.

 

In ceea ce priveste autostrazile Nadlac – Arad si Orastie – Sibiu, Comisia Europeana arata ca si finantarea acestora a fost aprobata, in ciuda semnelor de intrebare ridicate de modul cum au fost organizate si cistigate licitatiile.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: soferulamator.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.