Comisia europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru preluarea incompletă a normelor privind piaţa energiei. Amenda propusa este de 60.000 euro pe zi

european commissionComisia Europeană (CE) a reclamat România la Curtea de Justiţie a UE pentru transpunerea incompletă în legislaţia naţională două directive în domeniul energiei, privind protecţia consumatorilor şi îndatoririle autorităţilor de reglementare, cu propunerea unor penalizări de circa 60.000 euro pe zi, arată ZF.ro.

Astfel, CE propune sancţionarea României cu o penalizare zilnică de 30.228,48 euro de la data unei eventuale decizii a Curţii în acest sens până la transpunerea directivelor în legislaţia naţională, se spune într-un comunicat al Executivului european.

“Nivelul acestei penalităţi este stabilit ţinând cont de durata şi de gravitatea încălcării (…) Curtea va decide valoarea finală a penalităţilor zilnice”, se arată în comunicat.

Directivele în cauză ar fi trebuit implementate integral până la 3 martie 2011, fiind preluate numai parţial de România în legislaţia naţională.

Detalii despre directivele ce nu au fost transpuse in legislatia nationala, aici.

Sursa: ZF.ro
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *