Comisia Europeana: Romania, cea mai drastica scadere a productiei de cereale in 2012

Seceta, care a afectat puternic productia de cereale din Statele Unite si a dus preturile la niveluri record, a avut consecinte mai reduse in Europa, unde productia se va contracta in medie in acest an cu 2,2%, arata Comisia Europeana intr-un raport asupra culturilor agricole. Romania este insa cea mai afectata in ceea ce priveste scaderea productiei in raport cu anul 2011, volumul acesteia scazand in 2012 cu 35,8%, potrivit EurActiv.ro.

Conform Comisiei Europene, in randul celor mai importanti producatori ai Uniunii Europene (Franta, Germania, Polonia, Italia, Marea Britanie, Spania, Ungaria si Romania), care cumuleaza 80% din productia totala a UE, Romania va avea cel mai puternic declin.

Astfel, in tara noastra productia de cereale fiind prognozata sa scada in 2012 cu 35,8% fata de 2011. Exista insa si un efect statistic important, Romania venind dupa un an agricol 2011 foarte bun, in care productia a crescut cu 8,9% in raport cu 2010.

Pe de alta parte, Franta, Germania si Italia vor inregistra in 2012 cresteri ale productiei in raport cu 2011, de 9,2%, 4,6% si, respectiv, 8,5%. In Marea Britanie productia agricola se va majora cu 0,8%.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: EurActiv.ro
Foto:  plantcompation.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *