România nu a notificat Comisia Europeană cu privire la modificarea legislaţiei privind energiile verzi. UE cere socoteala

european commissionPrevederile ordonanţei de urgenţă care modifică schema de sprijin pentru energia regenerabilă se aplică din 1 iulie, deşi actul normativ nu a fost notificat Comisiei Europene, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, afirmând că o notificare informală a fost trimisă Consiliului Concurenţei, potrivit Mediafax.

“Am trimis notificare informală în 17 iulie către Consiliul Concurenţei, dar să vedem dacă notificăm toată legea, sau doar partea care vizează marii consumatori. Notificarea presupune un volum de muncă foarte mare, nu este o hârtie care se face într-o zi”, a declarat joi Niţă, într-o conferinţă pe teme de energie.

In cadrul unei intalniri din data de 22 mai cu reprezentantii Ministerului Energiei, ANRE si Consiliul Concurentei, DG Competion a solicitat ca anumite modificari necesita notificare in conditiile regulilor ce tin de ajutorul de stat, se arata intr-o scrisoare a DG Competition transmisa pe 24 iunie partii romane. 

“Până acum nu a fost primită nicio astfel de prenotificare”, arată Comisia Europeana, desi, pe 23 mai, Constantin Nita a declarat public ca “Ordonanta a fost agreata de Comisia Europeana”. 

Totodată, CE a cerut Guvernului să transmită informaţii “consolidate” privind legislaţia care prevede ajutorul de stat pentru energiile regenerabile, datele nefiind însă comunicate, potrivit sursei citate.

Scrisoarea Comisiei remisa autoritatilor romane.

Surse: Mediafax.ro, HotNews.ro, ec.europa.eu
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.