Comisia Europeană: România va avea o creştere economică de 2,1% în 2014

economieEconomia României va înregistra o creştere de 2,1% în 2014, estimează experţii Comisiei Europene care apreciază şi o scădere a ratei inflaţiei la 2,5% şi reducerea deficitului bugetar la 2% din PIB.

Estimările sunt mai mari decât prognoza oficială a Guvernului, care a anunţat o creştere de 1,6% pentru acest an.

Fabricile din România vor livra la anul cu 5% mai multe mărfuri decât anul acesta, care oricum a fost unul excelent pentru exporturi. Iar în 2015 exporturile vor creşte şi mai mult, cu 6,1%, prognozează Comisia Europeană.

Pentru întreaga Uniune, creşterea ar urma să fie zero anul acesta, potrivit estimărilor, în vreme ce anul viitor ar urma să fie de 1,4%, iar în 2015 de 1,9%.

Chiar dacă în perioada următoare Uniunea Europeană va putea spune că a ieşit din criză, Comisia Europeană nu prevede o revenire economică spectaculosă.

„Nu ne putem încă declara victoria şi nu trebuie să cădem în capcana mulţumirii de sine. Este nevoie de alte măsuri hotărâte pentru a impulsiona creşterea economică în mod sustenabil şi vom continua să facem acest lucru în Europa”, a declarat Olli Rehn, comisar pentru afaceri economice.

Mai multe informatii sunt disponibile AICI.

Sursa: Comisia Europeana

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.