Comisia Europeană și președintele Consiliului European, în topul căutărilor pe internet

Comunicarea cu cetățenii a devenit, nu de puțin timp, una dintre prioritățile instituțiilor europene. În perioadă de criză economică, recâștigarea sprijinului și a încrederii acestora a devenit o prioritate strategică.

Pentru a observa care sunt efectele concrete și în ce măsură cetățenii răspund la informațiile făcute publice de către instituții, am realizat un top al preferințelor instituțiilor unde aceștia caută informații prin intermediul internetului, folosind cel mai cunoscut motor de căutare, Google.

1. Potrivit căutărilor în engleză, pe primul loc se situează Comisia Europeană (European Commision), căutare care returnează 36 milioane de rezultate.

2. În căutările cetățenilor, pe al doilea loc se află Parlamentul European (European Parliament) cu 22 milioane de rezultate.

3. Pe al treilea loc, la o diferență de peste 10.000.000 se plasează Consiliul European (European Council) cu 8.180.000 de rezultate ale căutării.

 

Situația căutărilor în română:

1. Parlamentul European este cea mai populară instituție cu 12.900.000 de rezultate;

2. Pe locul al doilea se clasează Comisia Europeană cu aprox. 1.790.000 de rezultate,

3. Pe ultimul loc, la o diferență considerabilă de celelalte două instituții, se află Consiliul European cu doar 422.000 de rezultate ale căutării.

 

În ce privește șefii acestor instituții, cel mai popular este Herman van Rompuy (16.700.000 rezultate)

 

Acesta este urmat de Jose Manuel Barroso (6.440.000 rezultate).

Pe locul al treilea se plasează Martin Schulz (2.430.000).

Începând cu Comisia Europeană, care are un portofoliu intitulat ”Strategii de comunicare și relații instituționale”și continuând cu Parlamentul European, unde unul dintre vice-președinți deține răspunderea pentru activitatea de comunicare, sau Consiliul European, unde funcționează Grupul de Lucru pe Probleme de Informare, toate aceste instituții acordă resurse importante pentru o mai bună comunicare cu publicul.

 

Sursa foto: foxbusiness.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *