Comisia Europeană trimite în România o misiune pe MCV

mark-graySecretarul general-adjunct al Comisiei Europene, Michel Servoz, va veni in Romania pe 25 noiembrie, in cadrul unei misiuni de evaluare pe Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie , si se va intalni cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu sefi ai  parchetelor si cu parlamentari romani, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Contactat de HotNews.ro, Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a confirmat informatia.

Da, va fi intr-adevar, la sfarsitul lunii noiembrie, o misiune MCV, asa cum se intampla in fiecare an, ca parte a contactelor regulare intre Comisie si autoritatile romane. Dl. Servoz si echipa Comisiei se vor intalni cu o serie intreaga de oficiali romani, cum ar fi ministrul Justitiei, conducerea institutiilor judiciare si membri ai Parlamentului. Ca la toate misiunile MCV, obiectivul este de a discuta despre progresele inregistrate de Romania in indeplinirea obiectivelor MCV”, a declarat Mark Grey, la solicitarea HotNews.ro.

Intrebat de HotNews.ro daca se poate face vreo legatura intre fondurile europene si MCV, Mark Gray a raspuns: “Nu este o legatura directa, dar politici eficiente si robuste pentru integritate si lupta impotriva coruptiei sunt, bineinteles, esentiale pentru proceduri eficace la achizitiile publice si absorbtia fondurilor europene”.

Sursa: HotNews.ro
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *