Raport al Comisiei: UE trebuie să sprijine tinerii afectați de criza economică

Raportul UE privind tineretul publicat pe 10 septembrie solicită ca ocuparea tinerilor, incluziunea socială, sănătatea și bunăstarea tinerilor să fie priorități de vârf ale politicii europene în domeniul tineretului.

Raportul, produs o dată la trei ani de către Comisie, subliniază faptul că UE și statele membre trebuie să depună mai multe eforturi pentru a sprijini tinerii, care au fost afectați de criza economică.

Șomajul în rândul tinerilor în vârstă de 15-24 de ani din UE a crescut cu 50% de la începutul crizei, de la o medie de 15% în februarie 2008 la 22,5% în luna iulie a acestui an. Noile cifre publicate de Eurostat arată că ratele cele mai ridicate sunt în Grecia (53,8%) și în Spania (52,9%). În UE, peste 30% dintre tinerii șomeri nu au avut un loc de muncă timp de peste un an.

Erasmus pentru toți, noul program pentru educație, formare profesională și tineret propus pentru perioada 2014-2020, va fi în centrul noii strategii a UE pentru tineret. Noul program preconizează o creștere semnificativă a finanțării, ceea ce ar permite unui număr de aproximativ 5 milioane de persoane să primească burse UE de studii, formare sau voluntariat în străinătate – aproape de două ori mai multe în comparație cu numărul actual, în cadrul programelor din perioada 2007-2013.

Sursa: Comisia Europeana
Foto:  depositphotos.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *