Comisia Europeana va prezenta recomandarile pentru fiecare state membru UE. Barroso: Recomandarile vor reflecta obiectivul ameliorării sistemelor de taxe

EU FlagComisia Europeana va prezenta, miercuri, o serie de recomandari pentru fiecare stat membru prin care se urmareste focalizarea politicii UE spre reformele structurale cu scopul de a revigora cresterea economica. Potrivit unor oficiali citati de Reuters, la nivelul UE, s-a decis ca este timpul ca tarile europene sa ia si alte masuri decat cele care urmaresc aplicarea unor planuri de austeritate, noteaza Finantisii.ro

In evaluarea sa anuala in calitate de gardian al regulilor bugetului UE, Comisia va spune ca, desi consolidarea fiscala va trebui sa continue, ritmul ei poate fi mai lent, odata ce a fost restabilit un grad de incredere al investitorilor in euro.

“Recomandările specifice pentru fiecare ţară pe care Comisia Europeană le va prezenta săptămâna viitoare vor sublinia necesitatea ca statele membre să-şi amelioreze propriile sisteme de taxare’, a afirmat Jose Manuel Barroso, potrivit Agerpres.ro, intr-o conferinta de presa sustinuta saptamana trecuta.

“Principalul mesaj va fi că accentul se mută de la austeritate pe reformele structurale”, a declarat un înalt oficial al UE, citat de Reuters, potrivit Money.ro.

Recomandările, odată aprobate de liderii UE la summitul de la sfârşitul lunii iunie, vor deveni obligatorii şi sunt de aşteptat să influenţeze modul în care bugetele naţionale sunt elaborate pentru 2014 şi mai departe.

Surse: Agerpres.ro, ec.europa.eu, finantistii.ro,  money.ro

Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.