Comisia Europeană: Topul taxelor de scolarizare in universitatile din Europa

Costul învățământului superior pentru studenți variază în mod considerabil în Europa, indică un raport publicat pe 10 septembrie de Comisia Europeană.

Cele mai ridicate taxe de școlarizare se înregistrează în Anglia, unde studenții plătesc până la 9.000 GBP (aproximativ 11.500 EUR) pe an universitar, în timp ce în nouă țări [Austria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Grecia, Malta, Norvegia, Regatul Unit (Scoția) și Suedia] în majoritatea cazurilor nu se percep taxe. Țările nordice se numără printre cele mai generoase, deși Finlanda și Suedia au urmat recent exemplul Danemarcei, introducând taxe pentru studenții internaționali. Toate țările, cu excepția Islandei și Norvegiei, percep taxe pentru studenții originari din afara Europei.

„Sper că facilitarea accesului studenților la date comparative privind costul studiilor în diferite țări va duce la creșterea mobilității studenților și le va permite acestora să își aleagă cursul care le corespunde cel mai bine”, a declarat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret. „Acest raport este în același timp oportun și important: el reamintește faptul că învățământul și formarea profesională modernizate constituie piatra de temelie a prosperității pe termen lung pentru Europa și sunt esențiale pentru depășirea dificultăților noastre economice.”

Raportul complet este disponibil aici.

Pentru mai multe informatii accesati Ec.Europa.eu.

Foto: lsatsensei.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *