Viviane Reding denunţă folosirea romilor în campania pentru alegerile municipale din Franţa

viviane redingComisarul european pentru Justiţie Viviane Reding a criticat dur polemica din Franţa cu privire la romi, declanşată de ministrul francez de Interne Manuel Valls, în contextul campaniei electorale pentru alegerile municipale franceze, relatează postul France Info.

Franţa nu pune în aplicare strategia naţională de integrare a romilor”, acuză vice-preşedintele Comisiei Europene Viviane Reding. Reacţia comisarului pentru justiţie a venit la scurt timp după ce ministrul francez de interne Manuel Valls a declarat că romii nu sunt în stare să se integreze şi că trebuie continuată politica de desfiinţare a taberelor de romi, relateaza RFI.ro.

“Dacă nu mă înşel, urmează alegeri în Franţa. De fiecare dată când nu se vrea să se vorbească despre lucruri importante ca bugetul sau datoriile, se recurge la romi”, a declarat Reding. “Problema ar fi putut să fie rezolvată deja de câţiva ani”, a subliniat înaltul oficial european, citeaza Mediafax.

Franţa a semnat o strategie naţională de integrare a romilor“, a mai continuat Reding, adăugând că “banii nu ajung acolo unde trebuie să ajungă, în comune, la primari, acolo unde există probleme”.

Surse: MediafaxRFI.ro
Foto: ec.europa.eu

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *